Groeps indeling

Kinderopvang Max het musje is kleinschalig van opzet.
Dit houdt in we niet deel uitmaken van een grote organisatie maar een particuliere opvangorganisatie zijn.

Kinderopvang Max het musje heeft vier groepen:
het Mussennestje, Mees, Max en Kwetterpret.

De opvang vindt plaats in een ruim gebouw met drie huiskamers die kindvriendelijk en gezellig ingericht zijn. We maken gebruik van een warmtepomp.(Aardwarmte) Deze zorgt winterdag voor heerlijke warme ruimtes, in de zomer zorgt deze ervoor dat het binnen koel is.

Groepsopvang

De opvang van de baby’s vindt plaats in het Mussennestje. Zij hebben sinds januari 2019 daar hun eigen ruimte, los van het hoofdgebouw. De inrichting op deze groep is speciaal gericht op de allerkleinsten én is voor hen een heerlijk rustige plek met een aparte slaapkamer. De buitenruimte voor deze kleintjes grenst aan hun huiskamer en is ook de verbinding met én naar de rest van de buitenruimte waar de andere kinderen spelen.

Op de begane grond in het hoofdgebouw zijn de dreumesen op groep Mees, en de jonge peuters op groep Max te vinden. Zij hebben ieder hun eigen huiskamer máár de kinderen kunnen af en toe buurten bij elkaar als zij dit willen. We kunnen de ruimtes aanpassen aan de ontwikkeling, belangstelling en de behoeftes van de kinderen. Zo zijn verschillende hoeken waar kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan, met veilig klimmateriaal enz. Beide groepsruimten hebben de beschikking over twee slaapkamers waar de kinderen heerlijk kunnen slapen als ze moe zijn van hun spel.

Voor de oudere peuters(tot 4 jaar): Kwetterpret, hebben we beschikking over een grote zolder die ingericht is als huiskamer, met veel licht en ruimte. Daar kunnen we eten, knutselen, spelletjes doen, puzzelen, spelen in verschillende hoeken en ook lekker ravotten/gymmen (wanneer we écht niet naar buiten kunnen)Hier ondernemen we allerlei activiteiten waarbij we willen aansluiten bij de ontwikkelingsfase waar een kind zich bevindt. Er is ook een gedeelte waar de kinderen na de middagmaaltijd kunnen rusten/ chillen om weer energie op te doen voor de rest van de dag.
Naast de bedjes in de slaapkamers hebben we ook buitenslaaphuisjes. Dit zijn speciale bedjes voor buiten waarin kinderen veilig kunnen slapen. Door het gaas blijven de bedjes vrij van muggen en andere insecten.

Frisse buitenlucht

De frisse buitenlucht zorgt voor een gezonde groei van de longen en vermindering van de kans op astma en allergieën. Met een mutsje en een ski-pak of warme slaapzak blijven ze ook op een koudere dag heerlijk warm. In Scandinavië wordt veel gebruik gemaakt van dit soort bedjes. Onze ervaring is dat kinderen er over het algemeen langer in slapen. U kunt als ouder zelf aangeven of u gebruik wilt maken van de buitenslaaphuisjes. En zo ja, onder welke voorwaarden.

Centraal in ons huis, is een gezellige woonkeuken waarin u, als ouders méér dan welkom bent! U kunt hier altijd een lekkere kop koffie of thee nemen!!!

Kinderopvang Max het musje heeft een grote, natuurrijke tuin waarbij wij veel aandacht hebben voor alles wat groeit en bloeit. De kinderen kunnen lekker scharrelen in onze hele grote ontdektuin. Hierin is voor zowel voor de hele kleine als voor de grote kinderen van alles te ontdekken en te beleven.

We hebben kippen en konijnen. De kinderen mogen helpen met het voeren en verzorgen van de dieren. Zomerdag is het een feest om de eitjes uit het hok te halen. Verder hebben we een moestuintje, hierin volgen we de groei en bloei van een aantal gewassen. De tuin is zo aangelegd dat we snel naar buiten kunnen. Buitenspelen vinden we heel fijn en doen we elke dag.

Zo brengen we de kinderen in contact met de natuur en dit heeft heel veel meerwaarde.

“Dit is wat struinen, ploeteren, kruipen, liggen, hangen, zwaaien, dromen,
bouwen, afbreken, stoeien en luieren in de natuur kinderen oplevert:
Leren verwonderen, respecteren en zorgen. Nieuwsgierigheid wordt geprikkeld.
Creativiteit wordt gestimuleerd. Helpt het aanpassingsvermogen te ontwikkelen.
Zintuigen worden gestimuleerd. Geeft de kinderen fysiek zelfvertrouwen.
Leert de kinderen risico’s aan te gaan en die te managen.”
Wie wil dat nu niet?

Het hele jaar door zijn de kinderen buiten te vinden in overalletjes/regenpakken.

Mocht het te hard regenen dan kunnen we spelen onder de overkapping, hier kunnen de kinderen droog en uit de wind spelen.

Volgens een Noors gezegde bestaat er geen slecht weer, wel slechte kleding.

Een ding is zeker:
Een kind dat vies naar huis gaat heeft lekker gespeeld!
Zorgt u voor kleding die tegen een stootje kan?

kinderopvang Max het musje B.V

Groene Velden 83
8211 BB Lelystad
T:  0320-701165
E:  info@maxhetmusje.nl

Contactformulier