de praktijk

Bij Kinderopvang Max het musje accepteren wij de eigenheid van het kind. Wij vertrouwen er op dat het kind (bij het kinderdagverblijf vaak onbewust) aangeeft wat het beste is voor hem/haar. Zo kan het kind bijvoorbeeld aangeven korter/langer te willen slapen, minder/meer te willen eten of drinken. Wij werken kindvolgend en willen de kinderen “volgend begeleiden” in hun ontwikkeling. Hierbij geldt, dat de wil van het kind uiteraard geen negatieve gevolgen voor de gezondheid en of veiligheid mag hebben.

Dagindeling

De globale dagindeling is als volgt:
U kunt uw kind brengen vanaf 7:30 uur. Ophalen kan tot maximaal 18:00 uur.

Tijdens de breng- en haalmomenten is er “overdracht”. Bijvoorbeeld over bijzonderheden van de afgelopen nacht/week. Hier kan eventueel een kop thee of koffie gedronken worden, al leert de ervaring dat veel ouders hier niet veel tijd voor hebben.
De Babygroep het Mussennestje kent zijn eigen dynamiek.
De kinderen krijgen de fles en slapen zoals ze thuis gewend zijn. Dit verschilt per kind en vraagt van de leidsters dat zij goed kijken naar de signalen die de kinderen geven. Informatie van thuis is dan ook onmisbaar.

Groepen

Voor groepen Max, Mees en Kwetterpret verloopt de dag meestal iets voorspelbaarder. Hier zit al veel meer ritme en structuur in, maar ook hier kijken de leidsters of zij hierbij aansluiten bij de behoeftes van de kinderen. Globaal gaat het ongeveer zo:

Na het brengen starten de ochtendactiviteiten. Uw kind wordt iets te drinken en te eten aangeboden. Als we aan tafel zitten nemen wij ook de tijd voor gesprekjes met de kinderen, liedjes zingen en voorlezen.
Er worden materialen klaar gezet die passen bij de behoefte van de kinderen. Bijvoorbeeld kleien, schilderen, muziek, dans, zingen, verjaardag, naar buiten. Uw kind wordt persoonlijk gevraagd of ze mee willen doen.
Ook wordt er een buitenactiviteit aangeboden: Buitenspelen in de tuin, het voeren van de dieren, een uitstapje over de Groene Velden of het bos, een bezoekje aan “het vergeten landleven” of een andere activiteit die past bij het weer.

 

Tussen 11:30 uur en 14:00 uur is het eet- en slaapmoment.
Tussen 14:00 uur en 18:00 uur zijn de middagactiviteiten.

Dit is volgens dezelfde werkwijze als de ochtendactiviteiten. De kinderen krijgen drinken en eten als zij uit bed komen of als zij gerust hebben. De kinderen die op dat moment hierin (nog) geen zin hebben weten dat ze dit later ook nog kunnen krijgen. Daarna zijn er weer activiteiten (zie de ochtend activiteiten) waar ze uit kunnen kiezen of die zelf bepalen. Bij het ophalen van uw kind wordt er afscheid genomen van uw kind en wordt er aan u verteld hoe de dag verlopen is.

Voeding en verzorging van uw kind.

Kinderopvang Max het musje verzorgt het eten en drinken van de kinderen gedurende de dag.
Wij proberen het gebruik van suiker bijvoorbeeld, zoveel mogelijk beperken.
‘s Morgens drinken we thee, water of “coolbear” en eten we fruit.
Aan het einde van de ochtend gebruiken wij een “warme lunch”.
Deze bestaat uit een warme maaltijd.

Halverwege de middag drinken we een weer thee/water o.i.d. en eten we yoghurt met muesli/rozijnen. Soms eten we zelf gekweekte producten uit onze eigen moestuin zoals o.a. kerstomaten, komkommers en aardbeien. Rond 17:00 ruimen we op en krijgen de kinderen een soepstengel/volkoren cracker o.i.d. en wat drinken.

Alle voeding (luiers en verzorgingsproducten) zijn bij de prijs inbegrepen.
Uitzondering: Babyvoeding (poedermelk). U neemt deze in afgemeten hoeveelheden mee, samen met een fles waar de naam van uw kind op staat. Borstvoeding kan gekoeld of bevroren mee genomen worden. (wel naam en datum erop)Als een kind speciale voeding gebruikt als gevolg van een dieet of een bepaalde allergie, nemen ouders die ook zelf mee. Verder neemt u een setje reservekleding en eventueel een fopspeen, slaapzak en een knuffel voor het slapen mee.

kinderopvang Max het musje B.V

Groene Velden 83
8211 BB Lelystad
T:  0320-701165
E:  info@maxhetmusje.nl

Contactformulier